top of page

10 PSICO PEL.LÍCULES


La psicologia i el cinema han anat i continuen anant agafats de la mà des dels seus inicis, originalment allà al París de 1895 amb el cinema mut i la revolucionària tecnologia del cinematògraf dels germans Lumière ,fins arribar al cinema digital dels nostres dies. Diverses causes durant la història del cinema i la seva posterior evolució en el temps ens han indicat que " el setè art " ha respost a diferents interessos però l'objectiu final sempre ha estat conscienciar, fer pensar, informar i en definitiva entretenir a les persones que estan mirant un film, al igual que per exemple es feia a l'antiga Grècia amb els teatres grecs o a l'època medieval però utilitzant les tecnologies més modernes alhora de muntar, narrar, editar, filmar i finalment projectar les produccions més famoses.

Es podria dir doncs, que gairebé totes les pel·lícules tenen un caire psicològic, passant pels diferents gèneres cinematogràfics( terror, humor, drama, musical...)

donat que la majoria dels protagonistes dels films són persones i el factor psicològic és fonamental en la totalitat de les trames al llarg del temps.

A continuació us deixo el meu "top ten" particular de les pel·lícules més psicològiques de tots els temps en la indústria cinematogràfica de Hollywood, tenint en compte que existeixen moltíssimes més i seria injust no mencionar cap altre,si més no ,aquest "top ten" ha tingut una estreta relació amb temes psicològics i han causat un fort impacte en el públic:

1- UNA MENT MERAVELLOSA ( 2001) Esquizofrènia

2- MILLOR ....IMPOSSIBLE (1997 ) TOC ( trastorn obsessiu compulsiu)

3-INNOCÈNCIA INTERROMPUDA (1999)

Trastorn límit de la personalitat (borderline)

4-FORREST GUMP(1994 ) Síndrome Asperger

5-LA NARANJA MECÀNICA(1971 ) Trastorn antisocial de la personalitat

6-RAIN MAN( 1988 ) Autisme i retràs mental

7-EL SILENCIO DE LOS CORDEROS(1991) Trastorn psicopàtic

8-ALGUIEN VOLÓ SOBRE EL NIDO DEL CUCO (1975 )

Diferents trastorns psiquiàtrics

9-SHUTTER ISLAND (2010 ) Fuga dissociativa

10-PSICOSIS (1960) Esquizofrènia

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page